Bosna i Hercegovina     | 08.07.2019. 21:45 |

Blagoslovljeni temelji novog Franjevačkog samostana na Plehanu

FENA Saopćenje

 

DERVENTA, 8. srpnja (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović uz stranačko izaslanstvo svih razina vlasti  i veliki broj vjernika, nazočio je večeras na blagoslovu temelja novog Franjevačkog samostana sv. Marka Evanđelista na Plehanu.

Temelji novog samostana na Plehanu blagoslovljeni su po završetku svete mise koju je predslavio kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

-Potrebno je doživjeti ovaj samostan kao gnijezdo zajedništva, bratstva, ali i kao oazu gdje će se moliti. Danas blagoslivljamo kamen temeljac. To je simbolika. Isus Krist je kamen temeljac na kojem gradimo život vjere i taj kamen koji ćemo blagosloviti označava Isusa Krista, čvrstu stijenu na kojoj ćemo ustrajati živjeti. Kamen temeljac je simbolika, ali i poruka da se mi u svemu što živimo i radimo oslanjamo na Krista -  naglasio je kardinal Puljić u svojoj propovijedi.

Prilikom blagoslova kamena temeljca za novi Franjevački samostan, Čović se obraćajući nazočnima kratko osvrnuo na vrijema kada je nakon rata došao prvi put na Plehan.

-Ja sam ovdje došao prije dvadesetak i nešto godina kada je fra Ivan bio tu, tada je bio jedan mali kontenjer, pa evo malo po malo, stvorilo se puno toga što stvara preduvijete da mi možemo malo odgovornije raditi posao kojim se bavimo. S te strane evo poruka svima nama koji smo pozdravljeni ovdje na različite načine, s različitim poslanjima koje radimo, da ugradimo u ovaj element zajedništvo, da ovaj blagoslov kamena temeljca urodi jednim posebnim plodom. Da među nama, kao i danas u ovom jednom duhu imate dovoljno prijatelja za ovo putovanje na koje ste krenuli, u ovaj projekat. Siguran sam u svoje ime, ali i u ime Vlade Republike Hrvatske, Vlade Republike Srpske, siguran sam i ja se nadam Vijeća ministara, da ćemo vam do kraja bit na raspolaganju - kazao je predsjednik HDZ-a BiH. 

Čović je izrazio nadu kako će ovaj projekt biti uskoro završen, navodi s eu priopćenju HDZ-a BiH.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Policija pronašla lopova koji je iz crkve u općini Dobretići ukrao i nakit za kićenje jelke

Pranjić obišao pretučenog hrvatskog povratnika iz Dervente

Hrvatska: Helsinški odbor pozva na osnivanje povjerenstva za slučajeve pedofilije u Crkvi

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo