Bosna i Hercegovina     | 09.07.2019. 13:31 |

Ultramaratonci iz Vukovara stigli do Zvornika

FENA Saopćenje

SREBRENICA, 9. jula (FENA) - Pet ultramaratonaca iz Vukovara krenuli su u subotu na put ka Potočarima kako bi odali počast žrvama genocida u Srebrenici.

Zmago Horvat iz Maribora, Duško Štrbac iz Zagreba, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Dražen Ćućić iz Osijeka, preći će put dug 227 kilometara, a trenutno su stigli do Zvornika.

- Današnja dionica pretrčana je bez nekih problema. Vrijeme nam je bilo naklonjeno, jer su bile niže temperature. Sutra nastavljamo put iz Zvornika, zadnju dionicu prema Potočarima. Naš dolazak u Potočare je planiran u periodu od 12.00 do 13.00 sati -  kazao je Feni Ekrem Bećirović, voditelj projekta Ultramaraton  Vukovar – Srebrenica.

Osmi ultramaraton je organizovan u povodu obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a prvi put u organizaciji s Udrugom Bošnjaka veterana domovinskog rata Republike Hrvatske.

Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!