Bosna i Hercegovina     | 10.07.2019. 17:21 |

Događaj na sarajevskom aerodromu preuveličali mediji – Granična policija BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. srpnja (FENA) - Rukovodstvo Granične policije BiH na čelu s ravnateljem Zoranom Galićem susreli su se u srijedu s veleposlanikom Republike Turske u BiH Haldunom Kocom i njegovim suradnicima.

Povod sastanku bio je nedavni događaj na Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo koji se dogodio tijekom dočeka i dolaska visokog izaslanstva Republike Turske u BiH, na čelu s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom.

Prije dva dana, prilikom dolaska turskoga predsjednika, dogodio se incident na sarajevskom aerodromu između pripadnika Granične policije Bosne i Hercegovini i Erdoganovih tjelesnih čuvara.

Sudionici današnjeg sastanka razjasnili su sve okolnosti u vezi sa spomenutim događajem i zaključili kako su neki mediji preuveličali ovaj događaj u javnosti, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Utvrđeno je kako su pozitivni propisi tijekom posjeta važnih stranih službenika veoma jasni i precizni, kako za strane tako i za domaće službenike, te da ne postoje iznimke i odstupanja u smislu provedbe istih.

Na sastanku su, također, dogovorene aktivnosti u daljnjem radu i suradnji kako u budućnosti ne bi dolazilo do ovakvih ili sličnih incidenata i nesporazuma.

Ured za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Granične policije BiH već je poduzeo određene preliminarne provjere koje se odnose na spomenuti događaj, radi potpunog utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja, s ciljem utvrđivanja eventualne odgovornosti pojedinaca u navedenom događaju, navodi se priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Državljanin Turske lišen slobode zbog krijumčarenja 22 stranih državljana

Sastanak ravnatelja Granične policije BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava EU u BiH

Ravnatelj Granične policije BiH u studijskom posjetu Španjolskoj

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu