Bosna i Hercegovina     | 11.07.2019. 14:23 |

Galić i Krešić razgovarali o stanju na bh. granici i situaciji s migrantima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić u četvrtak se sastao s Mijom Krešićem, zamjenikom ministra sigurnosti BiH.

Na sastanku, koji je održan u Glavnom uredu GPBiH, razgovarali su o aktuelnom stanju na bh. granici i situaciji s ilegalnim migrantima, mjerama koje se poduzimaju na sprečavanju ilegalnih migracija, kao i problemima s kojima se policijski službenici susreću u svakodnevnom radu.

I ovom prilikom, direktor Galić istakao je konstantnu kadrovsku nepopunjenost i naglasio hitnost rješavanja problema nedostatka policijskih službenika u GPBiH, dodavši da je to neophodno za razvoj ove policijske agencije i operativno jačanje GPBiH u graničnoj kontroli i nadzoru graničnog pojasa.

Naglasio je da pripadnici ove policijske agencije daju svoj maksimum u borbi protiv ilegalnih migracija te da će to činiti i ubuduće, ali i da je, s obzirom na sve složenije stanje na granici, potrebna podrška drugih nadležnih organa u BiH, kao i međunarodnih organizacija, saopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Kuprešaković i predstavnici UNODC-a razgovarali o zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje

Pripadnici Granične policije BiH spriječili krijumčarenje 22 strana državljana

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana