Regija     | 11.07.2019. 18:43 |

U nevremenu u Grčkoj ozlijeđeno sedam državljana Srbije

FENA Agencije

BEOGRAD, 11. srpnja (FENA) - Konzulica Srbije u Solunu (Grčka) Dragana Glišić izjavila je u četvrtak da je u velikom nevremenu koje je prošle noći zahvatio ngrčki poluotok Halkidiku ozlijeđeno sedmoro srpskih državljana, od kojih je jedna 13-godišnja devojčica zadržana u bolnici.

Glišić je rekla da je devojčica u bolnici u Solunu, da je dobro i da su roditelji s njom..

-U mjestu Nea Moudania šest državljana Srbije lakše je ozlijeđeno i nitko od njih nije zadržan na bolničkom liječenju, svi su pušteni - kazala je Glišić, koju prenosi agencija Beta.

Navela je da nitko od državljana Srbije nije zvao Konzulat u Solunu da bi tražio pomoć, ali je dodala da su prekinute veze s nekim dijelovima Halkidike.

U bolnici u Poligirosu, najvećem na Halkidiki, nema državljana Srbije, kazala je Glišić i dodala da Konzulat redovito provjerava stanje.

Dodala je da će Konzulat na svoj sajt postaviti eventualne informacije o naknadi štete, čim ih bude bilo.

Navela je da je za mnoge turiste iz Srbije problem što su veze u nekim dijelovima Poluotok Halkidiki, prekinute zbog oluje, te ne mogu da stupe u kontakt s rođacima.

Nevrijeme se smirilo, kazala je konzulica Srbije, ali je dodala da se predvečer očekuje nova oluja, mada slabija od sinoćnje.

U velikom nevremenu prošle noći na Halkidiki, gdje je jutros proglašeno izvanredno stanje, poginulo je sedmoro ljudi, a u bolnicama je 120 ozlijeđenih.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Štrajk radnika transportnog sektora paralizirao Grčku

Bjesni požar na grčkom otoku Kritu, vlasti naredile evakuaciju

Oblaci saharske prašine prekrili Grčku, temperature do 31 stepen Celziusa

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'