Bosna i Hercegovina     | 12.07.2019. 13:10 |

Obilježena 26. godišnjica od masakra u ulici Hakije Turajlića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. jula (FENA) - Dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Smiljana Viteškić i Vibor Handžić položili su danas cvijeće na mjesto masakra u ulici Hakije Turajlića na Dobrinji, te odali počast ubijenim građanima zajedno sa njihovim porodicama i ostalim delegacijama.

Na tom je mjestu, prije 26 godina, granata ispaljena s položaja vojske Republike Srpske usmrtila 13 i ranila 14 Sarajlija dok su stajali u redu za vodu.

Ubijeni su: Ilham Jelovac, Ajdin Kirlić, Ljiljana Matić, Nedžiba Mehonić, Rahima Mehonić, Sedajeta Mehonić, Dragica Mićanović, Sulejman Selimović, Zoran Simić, Enisa Talić, Ibro Talić, Jasna Tvrtković i Stela Tvrtković.

Handžić je poručio ovom prilikom kako je veoma važno podsjećati na hiljadodnevnu opsadu Sarajeva i brojne patnje kojima su u tom periodu svakodnevno bili izloženi građani Sarajeva, gladni, žedni, promrzli i izloženi granatiranjima.

- Više od 12.000 naših sugrađana, od kojih 1.601 dijete, ubijeno je tokom opsade i to moramo stalno ponavljati - istakao je Handžić uz poruku kako pravda mora biti zadovoljena i počinioci strašnih zločina adekvatno kažnjeni.

Obilježavanju godišnjice stradanja građana u ulici Hakije Turajlića prisustvovale su i delegacije Grada Sarajeva i Općine Novi Grad, te predstavnici Unije civilnih žrtava rata KS i MZ Dobrinja "B", saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'