Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SBBBiH

Saopćenje

Radončić primio predstavnike sindikata 

Predsjednik SBB-a  Fahrudin Radončić danas je primio predstavnike grupacije industrijskih sindikata, koja obuhvata predstavnike Sindikata metalaca Federacije BiH, Sindikat građevinarstva i industrije građevinskog materijala Bosne i Hercegovine, Samostalni Sindikat šumarstva, prerade drveta i papira Bosne i Hercegovine , Sindikat tekstila, kože, obuće i gume FBiH, Samostalni sindikat radnika hemije i nemetala  FBiH i Sindikat elektroenergetskih radnika FBiH.  Na sastanku kojem su prisustvovali  dopremijer Vlade FBiH Vesko Drljača i  ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, razgovaralo se kako da se što prije donesu zakoni o mirnom rješavanju sporova, zakon o zaštiti na radu i, posebno, gdje ima najviše nesuglasica, zakon o štrajku.

Predsjednik SBB-a je istakao važnost ovih zakona, ali je i sugerisao da  svi sindikati na što transparentniji način i opće dobro naprave legalističke i tolerantne odluke koje će značiti jačanje Saveza samostalnih sindikata.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.