Stranačke aktivnosti     | 13.07.2019. 10:51 |

Saopćenje za javnost GS

FENA Saopćenje

 “GS: Bob Dol zaslužuje najveće priznanje Sarajeva”

Građanski savez (GS) pozdravlja jučerašnju odluku Kolegija Gradskog Vijeća Sarajevo da prihvati inicijativu gradskog vijećnika Nuke Grebovića (GS) da se na zakazanoj vanrednoj sjednici razmatra dodjeljivanje priznanja Grada Sarajeva velikom prijatelju Bosne i Hercegovine, bivšem američkom senatoru Bobu Dolu, a koja je predložena na jednoj od prethodnih sjednica Kolegija GV Sarajevo.

Naime, Bob Dol je je jedan od najpoznatijih bivših američkih političara. Tokom 1992.-1995. Dol se pokazao izuzetno aktivnim u lobiranju za zaustavljanje rata u BiH i očuvanju države.

Također, njegovo predsjedavanje Međunarodnom komisijom za nestale osobe pružilo je značajan kredibilitet ovoj organizaciji.

Sarajevo je u modernoj istoriji grad koji je bio pod najdužom opsadom i kao takav treba dati priznanje čovjeku koji mnogo učinio za BiH i jedan je od najzaslužnijih što opsada Sarajeva nije potrajala, kao i daljnja stradanja u BiH.

Mi u GS-u smatramo da trebamo cijeniti prijatelje naše zemlje i da ih trebamo imati što više diljem svijeta, a jedan o najvećih naših prijatelja je svakako Bob Dol.
 
 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo