FENA biznis     | 16.07.2019. 10:41 |

Sparkasse Bank u eko akciji čišćenja - Boračko jezero očišćeno

FENA Saopćenje

Druga godina projekta „Voda je život - neka bude čista“

Uspješno okončana prva ovogodišnja eko akcija na Boračkom jezeru 

U eko akciji koju sponzoriše Sparkasse Bank dd BiH, a u realizaciji ronilačkog kluba „Bosna“ i značajnog broja volontera - uposlenika Sparkasse Bank, ovog vikenda su očišćene obale i voda Boračkog jezera.

„Ovo je druga godina da Sparkasse Bank sprovodi eko akciju 'Voda je život-neka bude čista', u kojoj, pored finansijskih sredstava, učestvuje i veliki broj naših zaposlenika, koji svojim primjerom ukazuju na važnost očuvanja životne sredine. Ovo je bila prva eko akcija ove godine, a sigurni smo da će u ostalim akcijama učestovati i još veći broj naših uposlenika, kao i da ćemo, dajući primjer drugima šta sve možemo uraditi na poboljšanju stanja u lokalnim zajednicama u BiH, pokrenuti još jednu pozitivnu priču“, izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.

Ističući kontinuitet u aktivnostima očuvanja čistih jezerskih voda i obala, Hrvoje Gavrančić, predsjednik ronilačkog kluba „Bosna“ izjavio je da su u ovoj prvoj ovogodišnjoj akciji učestvovala: „22 ronioca i 10ak volontera, a izvađeno je oko 150 kg uglavnom ambalažnog otpada, koji je komunalna služba odvezla na deponiju. Zaista moramo pohvaliti samu banku, ali i njene uposlenike, koji uvijek idu korak dalje u očuvanju okoline.“ 

Volonteri – zaposlenici Sparkasse Bank dd BiH ističu da je zadovoljstvo raditi za poslodavca koji prepoznaje potrebe zajednice u kojoj djeluje, a i da su ovakve akcije izvrsna prilika da se uposlenici druže između sebe.

Naredne eko akcije realizovat će se na jezerima Buško i Jablaničko, te dužinom korita rijeka Bosne i Željeznice.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Krediti za preduzeća Sparkasse Banke uz garanciju Garantnog fonda Republike

Organizovano umrežavanje austrijskih i bh. turističkih agencija

Osiguranje na dlanu: Kupovina Vienna osiguranja putem Sparkasse SIMPL mBankinga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo