Stranačke aktivnosti     | 16.07.2019. 14:23 |

Saopćenje za javnost SBB BiH - Fahrudin Radončić

FENA Saopćenje

Saopćenje press centra SBB-a

RADONČIĆU SUD ODREDIO NAKNADU TROŠKOVA OD 24.025.95 KM 

Sud Bosne i Hercegovine, na zahtjev advokata Asima Crnalića, donio je Rješenje o naknadi troškova krivičnog postupka oslobođenom od optužbe Radončić Fahrudinu, odnosno da mu se iz budžeta BiH ima isplatiti 24.025,95 KM.

Nakon ovoga, očekivano je da Radončić, kao i gospoda Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, dodatno dobiju i troškove za ležanje u pritvoru i nanijete duševne boli.

Međutim, ovo je mala satisfakcija za harangu, atmosferu linča i političko orgijanje kroz koje se  godinama nepotrebno prolazilo.

SBB stoga smatra da je ovoj zemlji potreban zakon po kojem će finansijske posljedice zbog političkih motiviranih optužnica koje padaju na sudovima iz svog džepa plaćati korumpirani i nesavjesni tužioci, a ne građani, odnosno budžet BiH.

Ako se ima u vidu da je gospođa Šahman već dobila naknadu od 26.500 KM, gospodin Dautbašić od 30.854 KM , Radončić 24.025,95 KM, a sličan iznos dobit će i gospodin Zijad Hadžijahić, te kada se dodaju buduće posebne pojedinačne odštete zbog boravka u pritvoru i trogodišnjeg suđenja, jasno je da se radi o šteti od više stotina hiljada KM koja je nastala kao posljedica zloupotrebe pravne države i položaja.

SBB još jednom potencira važnost vladavine prava i onemogućavanje povratka na stanje kada su se optužnice pisale u porodičnim i stranačkim prostorijama.

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Radončić: Skupo sam platio višedecenijsku borbu protiv državne mafije, ali, zahvaljujući Sky aplikaciji, sve dolazi na svoje

Saopćenje za javnost SBBBiH

Radončić: Komšić nema pravo da Bošnjake okreće protiv Vašingtona i ruši naše mostove prema Bajdenovoj administraciji

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'