Bosna i Hercegovina     | 17.07.2019. 16:20 |

Komšić i Džaferović razgovarali s članovima KO temeljnih boračkih organizacija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. jula (FENA) - Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su članove Koordinacijskog odbora temeljnih boračkih organizacija (KO TBO) Armije RBiH i federalnog ministra Salku Bukvarevića.

Članovi Koordinacije informirali su članove Predsjedništva BiH o svom radu i trenutačnom statusu boračke populacije.

Izrazili su zahvalnost članovima bh. Predsjedništva za prijem i kontinuiranu potporu koju pružaju boračkoj populaciji u rješavanju njihovih socijalno-statusnih pitanja.

Članovi Predsjedništva BiH pozdravili su suradnju Koordinacijskog odbora i resornog ministarstva, te izrazili potporu radu boračkih udruženja.

Pozdravili su i jučerašnje usvajanje Zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih obitelji na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, koji će omogućiti zagarantirana prava pripadnicima boračkih kategorija i njihovim porodicama.

Na sastanku je razgovarano i o političkoj i sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, s jasnim zaključkom da su suverenitet i teritorijalni integritet BiH neupitni.

Članovi Predsjedništva BiH dali su potporu organiziranju manifestacija u BiH kojima se čuva sjećanje na one koji su dali živote za odbranu BiH.

Delegaciju Koordinacije činili su Sabahudin Ramić, predsjednik Udruge demobiliziranih boraca, Aljo Bošnjaković, predsjednik Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja, Almin Škrijelj, predsjednik Saveza porodica šehida i poginulih boraca, i Esad Delić, predsjednik Saveza RVI FBiH, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Brisel - Kralj Belgije Filip u audijenciju primio Denisa Bećirovića

Bećirović: OHR je integralni i nezaobilazni dio Dejtonskog mirovnog sporazuma

Cvijanović u Bakuu s predsjednikom Aliyevim razgovarala o globalnim političkim prilikama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo