Bosna i Hercegovina     | 21.07.2019. 10:19 |

Antonio Guterres prihvatio priznanje 'Mostar Peace Connection'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. srpnja (FENA) - U Mostaru će 23. srpnja biti održana tradicionalna manifestacija “Mostar ne zaboravlja prijatelje“ kojom Centar za mir i multietničku suradnju s građanima, aktivistima i prijateljima Mostara, obilježavanja 15. godišnjicu obnove Starog mosta i 18. godišnjicu vlastitog društvenog angažmana.

Laureat međunarodne nagrade „Mostar Peace Connection“ mostarskog Centra za mir i multietničku suradnju, koja se dodjeljuje za doprinos zbližavanju civilizacija i kultura svijeta, ove godine je glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres. Iz Ujedinjenih naroda u New Yorku Centru za mir je stigla potvrda da glavni tajnik s poštovanjem i zahvalnošću prihvaća to priznanje.

Nagrada „Mostar Peace Connection“ zasniva se na teškim iskustvima i iskušenjima kojima je Grad Mostar bio svjedokom na kraju 20. stoljeća. Dodjeljuje se svake godine za civilizacijska postignuća laureatima iz cijelog svijeta, najrazličitijih profila i zanimanja, a koji su u raznim područjima djelovanja i na različite ali u širokoj javnosti prepoznatljive načine, doprinosili miru i multietničkoj suradnji, priopćeno je iz Centra za mir i multietničku suradnju.

Među dosadašnjim dobitnicima nagrade „Mostar Peace Connection“ su Nelson Mandela, Vaclav Havel, Alois Mock, Jacques Chirac, Muhamed ElBaradei, Irina Bokova, Luciano Pavarotti, Sulejman Demirel, Stjepan Mesić, Ivica Račan, Keneth Scott, Serge Bramertz, Carmen Agius i brojni drugi laureati iz svijeta.

Svečanost kraj Starog mosta 23. srpnja bit će i u znaku dodjele tradicionalnih priznanja „Mimar mira“ zaslužnim pojedincima koji su na prepoznatljiv način, u sredinama gdje rade i djeluju, doprinosili afirmaciji mira, pomirenja, društvenog dijaloga i širokom spektru humanističkih djela i ciljeva, najavili su iz Centra za mir i multietničku suradnju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo