Ekonomija     | 24.07.2019. 10:54 |

VTKBiH - Poziv za učešće na sajmu „Belgrade Food Show 2019“

FENA Emir Felic

SARAJEVO, 24. jula (FENA) - Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (VTKBiH) obavještava da će drugi po redu sajam i konferencija “Belgrade Food Show” ove godine biti održani 10. i 11. oktobra u beogradskom Belexpocentru, u organizaciji Asocijacije za promociju srpske hrane i uz podršku USAID Projekta za konkurentnu privredu.

Kako se navodi u pozivu VTKBiH događaj je osmišljen kao prilika za predstavljanje domaće i regionalne visokokvalitetne hrane široj publici.

Pružena je prilika za otkriće jedinstvene, premijum hrane i pića, inovativnih prerađenih proizvoda od voća, povrća i mesa, mliječnih proizvoda i poslastica.

Izlagači će imati priliku predstaviti svoje jedinstvene proizvode, podijeliti iskustva sa ostalim proizvođačima, kao i da se sretnu sa potencijalnim domaćim i međunarodnim kupcima i distributerima.

Pored izložbenog dijela i prostora za B2B sastanke, konferencija će okupiti istaknute stručnjake i predstavnike internacionalnih trgovinskih lanaca u sklopu predavanja i panela o relevantnim temama kao što su perspektive srpske industrije hrane, mogućnosti za izvoz, globalni trendovi i očekivanja tržišta…

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Snažna podrška za BiH i daljnje proširenje uoči samita EU-a

Turistička zajednica HNŽ na sajmu turizma u Beču

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo