Regija     | 24.07.2019. 18:48 |

Dvojica ozlijeđenih pripadnika HV-a u Afganistanu stabilno

FENA Saopćenje

ZAGREB, 24. srpnja (FENA) - Dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. Hrvatskog kontingenta NATO misije potpore miru Resolute Support u Afganistanu, koji su stradali rano u srijedu tijekom napada na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu, stabilno su i izvan su životne opasnosti, priopćilo je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH).

Riječ je o pripadnicima specijalnih snaga koji su u Afganistanu bili angažirani na poslovima savjetovanja i mentoriranja Afganistanskih sigurnosnih snaga, napominje MORH i dodaje kako su svi ostali pripadnici 10. Hrvatskog kontingenta dobro i ne nalaze se u neposrednoj opasnosti.

Naglašava kako su tijekom dana, o izvanrednom događaju i stanju u području misije potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov razgovarali sa zapovjednikom NATO misije „Resolute Support“ generalom Austinom Scott Millerom koji je izrazio sućut povodom stradavanja hrvatskog vojnika.

Također su razgovarali o ozlijeđenim pripadnicima Hrvatskoga kontingenta koji se nalaze na oporavku u američkim bolnicama u Kabulu i Bagramu. Razgovarali su i o intenzivnim pripremama za transport poginulog pripadnika i dvojice ozlijeđenih pripadnika Hrvatske vojske u Hrvatsku, dodaje se.

Tijekom sutrašnjeg dana u Afganistan će krenuti tim Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH na čelu sa zapovjednikom Zapovjedništva specijalnih snaga brigadnim generalom Pericom Turalijom kako bi posjetio ozlijeđene pripadnike te pružio potporu ostalim pripadnicima Hrvatskog kontingenta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Dvojica vodećih generala okrivili Bidenovu administraciju za haotično povlačenje iz Afganistana

Najmanje osam poginulih u pakistanskim zračnim napadima u Afganistanu

UN: Talibani ograničavaju neudanim ženama pristup poslu i putovanjima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana