Stranačke aktivnosti     | 25.07.2019. 14:38 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Povodom informacije da stadion ''Asim Ferhatović Hase'' ne zadovoljava minimalne standarde UEFA-e, te da Fudbalski klub Sarajevo na tom stadionu neće moći odigrati domaću utakmicu 3. pretkola UEFA-e, Nezavisni blok ističe da je krajnje vrijeme da odgovorni počnu snositi posljedice za svoje propuste, neostvarena obećanja i manipulacije. Podsjećamo na silna obećanja aktuelnog načelnika Nedžada Ajnadžića iz SDA – sjetimo se ogromnih bilborda oko stadiona ''Izgradimo stadion zajedno'', a i bivšeg Dževada Bećirevića (SDP i kasnije DF), kako će milionskim ulaganjima općina Centar osposobiti ovaj stadion, a na kraju – FK Sarajevo će svoje evropske utakmice morati igrati u Zenici, na stadionu Bilino polje ili na nekom drugom stadionu u BiH.

SDA na ovakav brutalan način godinama obmanjuje javnost, čak i u opštini 'važnijoj od deset drugih opština u BiH', a što dovoljno govori o njihovoj političkoj dosljednosti i principijelnosti. Ako SDA u opštini Centar na ovaj način obmanjuje ljude, onda to najmanje deset puta više radi po drugim opštinama u Bosni i Hercegovini. Nezavisni blok je još u prošlom sazivu Parlamentarne skupštine BiH predlagao da se izgradi Nacionalni stadion, za potrebe reprezentacije, ali i lokalne timove, koji će ispunjavati sve najmodernije standarde u nogometu. Sigurni smo da ako se uključi država, Federacija BiH, kantoni, opštine, te Nogometni savez sa UEFA-om i FIFA-om i drugi investitori, Bosna i Hercegovina može dobiti savremeni Nacionalni stadion, i mi ćemo to putem naših izabranih zvaničnika ponovo inicirati. A što se Ajnadžića i njegove SDA tiče, opština 'važnija od deset drugih' do kraja njihovog mandata ostat će opština praznih obećanja.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom