Stranačke aktivnosti     | 27.07.2019. 10:03 |

Saopćenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

U povodu antifašističkog praznika – 27. jula, Dana ustanka naroda BiH protiv fašizma     

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je svim građanima Bosne i Hercegovine čestitku u povodu 78. godišnjice od dana kada su partizani 1941. godine počeli oružani ustanak protiv fašizma, napadom u Drvaru i drugim mjestima u BiH na Hitlerove fašističke formacije, u čijem sastavu su bili i domaći izdajnici.

Građani su i tokom agresije na BiH 1992. – 1995. godine pokazali dosljednost antifašističkom opredjeljenju boreći se protiv sljednika Hitlerovih sluga. Potrebno je ponovo upozoriti da fašizam nije nestao, i pojavljuje se u podmuklijem obliku, jer su evidentna negiranja borbe antifašista i slavljenje Hitlerovih sluga i monstruoznih zločinaca. Dužni smo nastaviti tekovine antifašističke revolucije i Titovih partizana, koji su zajedno sa svjetskom antifašističkom koalicijom pobijedili Hitlera, te predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, u ime Dana ustanka naroda BiH, i u inat fašistima, upućuje čestitke svim borcima antifašistima i građanima, uz pozdrav – SMRT FAŠIZMU!!!

 

27. 07. 2018.                                                                                   Muamer Dedić, Press BOSS-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost BOSS-a

Lendo uputio čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Predsjedništvo BiH - Bajramska čestitka Željke Cvijanović

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana