Sport     | 28.07.2019. 11:52 |

SP plivanje - Otkriven identitet privedenog plivača

FENA Agencije

GWANGJU, 28. srpnja (FENA) - Otkriven je identitet plivača kojeg je južnokorejska policija privela zbog sumnje u seksualno zlostavljanje u jednom noćnom klubu u Gwangjuu gdje se održava svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima.

 Radi se o 22-godišnjem mađarskom plivaču Tamasu Kenderesiju kojem je u idućih 10 dana zabranjen odlazak Južne Koreje dok se cijeli slučaj ne istraži, prenosi Hina. 

Policija je objavila kako je 22-godišnji plivač uhićen zbog optužbi za seksualno uznemiravanje 18-godišnje djevojke u klubu oko 3 sata u nedjelju. 

Plivač je u pratnji odvjetnika iz svoje zemlje demantirao sve optužbe, a nakon što je ispitan pušten je, ali ne smije napuštati zemlju.

Kenderesi je na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojio broncu na 200 m delfin, dok je prošle godine na EP-u u Glasgowu bio drugi. Na svjetskom prvenstvu je osvojio osmo mjesto.

Incident se dogodio 24 sata nakon što su dvije osobe poginule, a 10-ak ih je ozlijeđeno među kojima i nekoliko sudionika Svjetskog prvenstva u vodenim sportovima, u nesreći koja se dogodila u jednom tamošnjem noćnom klubu.

Obje osobe koje su poginule bili su državljani Južne Koreje.

Do nesreće je došlo kada se urušila gornja plesna platforma u diskoteci i pala na osobe koje su se nalazile na donjoj platformi.

Šef lokalne vatrogasne postrojbe Kim Young-don izjavio je kako je do nesreće došlo zbog prevelikog broja ljudi koji se nalazio u klubu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Tim Ujedinjenih nacija: Ima razloga za vjerovati da je Hamas počinio seksualno nasilje

UNRWA nastoji ublažiti posljedice izraelskih optužbi

Navaljni obaviješten o novim krivičnim prijavama protiv njega

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo