Servisne informacije     | 28.07.2019. 13:39 |

Na graničnim prijelazima pojačana frekvencija vozila na izlazu iz BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. jula (FENA) - Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Donja Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Zupci, Deleuša i Hum pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, a na graničnom prijelazu Doljani i Ivanica na ulazu u BiH.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banja Luka-Vrbas 2019", još danas do 20 sati, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srbljani-Cazin, Jošanica-Stup (u Rajlovcu), Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralne puteve M-5 kod Jajca i M-17 u Vrapčićima i Mostaru, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Doboj-Tuzla

BIHAMK - Nakon uklanjanja odrona, normaliziran saobraćaj na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo