Bosna i Hercegovina     | 30.07.2019. 13:59 |

Kasipović i članovi delegacije EU BiH o zakonu o VSTV-u

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 30.jula (FENA) - Ministar pravde Republike Srpske (RS) Anton Kasipović i predstavnici Delegacije Evropske unije (EU) u Bosni i Hercegovini ocijenili su danas da je nepohodno, što prije, usvojiti Revidiranu strategiju za procesuiranje predmeta ratnih zločina u BiH.

Na sastanku u Banjoj Luci je razgovarano o mišljenju Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, kao i propratnom Analitičkom izvještaju, s akcentom na ključne prioritete iz tog dokumenta, a koji se odnose na Zakon o Viskom sudskom i tužilačkom vijeću (VSTV) BiH i Zakon o sudovima BiH.

Ministar Kasipović je upoznao članove Delegacije, koje je predvodila šefica Odjela za vladavinu prava Margit Prins, s aktuelnim pitanjima u vezi s usvojenim zakonskim propisima čiji je nosilac resorno ministarstvo.

Razmijenjena su mišljenja u vezi s radom Ministarstva pravde na izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika i Zakona o krivičnom postupku te koncipiranju Zakona o suđenju u razumnom roku, saopćeno je iz tog resora entitetske vlade.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Konaković i Koopman:  Otvaranje pristupnih pregovora sa BiH istorijska prilika

Ministri EU ostali na konkretnom obećanju slanja 'Patriot' sistema Ukrajini

EU službeno uvjetuje integraciju Srbije normalizacijom odnosa s Kosovom

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta