Stranačke aktivnosti     | 31.07.2019. 10:33 |

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

FENA Saopćenje

GO SDP Mostar traži od tužilaštva da informiše javnost o poduzetim aktivnostima vezano za deponiju Uborak, s obzirom da je više nego jasno kako se nalazimo pred ekološkom katastrofom.

Svi dokumenti upućuju da se radilo o brutalnoj pljački javnog novca, koji za posljedicu imaju ugrožavanje zdravlja ljudi, te je dužnost i obaveza utvrditi po zakonu odgovorne osobe!

Očigledno je da ostaci lokalne vlasti kao i federalna vlada ne poduzimaju ništa ozbiljno da bi se ovaj problem riješio, što će s aspekta opravdanih zahtjeva građana sistem odvoza komunalnog otpada opet odvesti u blokadu i nesagledive posljedice.

Pozivamo inspekcijske organe da javno objave svoje nalaze i potvrde kako je jedino ispravno rješenje da se deponija Uborak od 11.09.2019 zvanično i zakonski zatvori, jer ne postoji niti jedan formalni, a ni tehnički uslov za nastavak njenog rada.

Na kraju, pozivamo predsjednika zastupničkog doma PF BiH da ne potpisuje rješenja za godišnji odmor nego sazove tematsku sjednicu o stanju na Uborku za koju su se stekli svi poslovnički uslovi, jer Mostar nema vremena čekati 45 dana u uslovima kakvi egzistiraju danas.

Federalni parlament je zbog činjenice da usvaja budžet vječnom gradonačelniku najodgovorniji da u narednom periodu utvrdi red poteza, način finansiranja i odgovorne ljude za zatvaranje, sanaciju postojeće i novu lokaciju deponije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Saopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'