Svijet     | 02.08.2019. 15:35 |

Dvije osobe povrijeđene u eksploziji bombi u Bangkoku

FENA Internet

BANGKOK, 2. augusta (FENA) - Tajlandska policija potvrdila je da su u dvije eksplozije u Bangkoku u petak ujutru povrijeđene dvije osobe.

Jedna bomba je aktivirana na pločniku u aleji Rama IX, i povrijeđeno je dvoje pješaka koji su prebačeni u bolnicu, saopćila je policija.

Dvije eksplozivne naprave aktivirane su u neposrednoj blizini vladinog kompleksa u kvartu Chaeng Wattana u sjevernim predgrađima Bangkoka, ali niko nije povrijeđen.

Još jedan eksploziv aktiviran je u blizini željezničke stanice Chong Nonsi u kvartu Sathorn. Izlazi na željezničkoj stanici privremeno su zatvoreni iz sigurnosnih razloga. Nije bilo nikakvih vijesti o eventualno povrijeđenim ljudima na stanici.

Jedinice za demontiranje eksplozivnih naprava stigle su na mjesta napada kako bi pokrenule istragu.

Tajlandska policija potvrdila je u petak popodne da je svih pet eksplozija u Bangkoku bilo povezano.

Policijski general pukovnik Sutthipong Wongpin, komesar Metropoliten policije, izjavio je medijima da su sporadični bombaški napadi u raznim kvartovima Bangkoka u petak povezani, ali nije pružio još detalja. 

Tajlandska policija uhapsila je dvojicu osumnjičenih za umiješanost u postavljanje lažnih bombi ispred štaba Tajlandske kraljevske policije u četvrtak.

Sigurnosne kamere snimile su osumnjičene na željezničkoj stanici Siam sky i u tržnom centru Siam Paragon prije nego što su krenuli na autobusku stanicu Mor Chit, prenosi Xinhua.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na Tajlandu umrlo 30 ljudi ove godine od toplotnog udara

Priština: U eksploziji ručne bombe oštećeno šest automobila

Rusija javila o eksploziji na željezničkom mostu u regiji Samara

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu