Stranačke aktivnosti     | 02.08.2019. 20:45 |

Saopćenje Kantonalnog odbora SDA

FENA Saopćenje

Kantonalni odbor SDA ostaje pri stavu da je Fortina vlada KS pokrenula negativne procese koji potkopavaju sistem visokog obrazovanja u Kantonu Sarajevu, a samo jedan od simptoma toga jeste drastičan pad Univerziteta u Sarajevu na listi svjetskih univerziteta. Nista od ovoga nije osporio loši advokat Fortine vlade Damir Marjanović.

Činjenica je da se UNSA nije na pravi način spremio za ovo rangiranje, zbog čega je došlo do drastičnog pada i kvarenja međunarodnog ugleda UNSA. Činjenica je da za to odgovornost mora snositi Rektorat koji je morao pripremiti UNSA za ovo rangiranje, ali umjesto toga očigledno da u Rektoratu imaju preča posla, i to u procesu slijepog provođenja naloga Fortine vlade u oblasti visokog obrazovanja.

Činjenica je i da je Fortina vlada, nizom nezakonitih postupaka, napravila ogromnu štetu unutar sistema visokog obrazovanja, a ovaj slučaj je samo jedan od simptoma tog stanja.

Činjenica je da Fortina vlada i Damir Marjanović kao njena marioneta – nisu odgovorili na suštinska pitanja. Oni izbjegavaju tematizirati ostavku ministrice Zinete Bogunić, jer je svima jasno da je  to posljedica teškog kršenja zakona u oblasti visokog obrazovanja koji vrši Fortina vlada. 

Iz Fortine vlade izbjegavaju objasniti i činjenicu da im procese u visokom obrazovanju kontroliše lice sa sumnjivo stečenom diplomom. Nikakvi vicevi neozbiljne marionete Marjanovića ne mogu gurnuti ispod tepiha ove suštinske probleme na UNSA, koji će se nažalost očitovati u idućem periodu kroz razne druge simptome.


PRESS  SLUŽBA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo