Stranačke aktivnosti     | 03.08.2019. 16:43 |

Saopćenje za javnost KO SDP Tuzla

FENA Saopćenje

SDP BiH U TK JE JAČI I STABILNIJI NEGO ŠTO TO LAŽNO TVRDE-NOVI CRVENI KARTONI RUŠITELJIMA

Na nedavno održanoj Press konferenciji Inicijativnog odbora za formiranje nove političke stranke u TK konačno su popadale maske sa glava svih onih, koji kao produžene ruke Bijedića i Delića žele, rušeći SDP BiH, doći do njihovih zacrtanih ciljeva.

Kada toj ekipi u svakoj od do sada provedenih faza rušenja SDP BiH ne ide onako kako su  planirali i kako su javno govorili (na press konferenciji nisu se pojavili „svi njihovi“ a i procjene im po organizacijama nisu ni blizu onog što su govorili) nastavljaju sa svojim prljavim zamislima i u saradnji sa SDA na neke druge načine doći do cilja.

Tako su Bijedićevi i Delićevi saigrači iz Gradačca pokušali oboriti SDP-ovu vijećničku većinu u Gradskom vijeću ali im to nije uspjelo, jer i u Gradačcu je za razliku od njihovog procjena SDP BiH mnogo stabilniji, čvršći i jedinstveniji.

Zbog aktivnog učešća u formiranju nove političke stranke i stvaranja nove vijećničke većine u Gradačcu Povjereništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla briše iz evidencije članova SDP BiH Šećić Nedžada, predsjednika Gradske organizacije SDP BiH Gradačac, Šakić Enira predsjedavajućeg Gradskog vijeća i Deliomerović Indira, vijećnika u Gradskom vijeću  Gradačac.

Gradski odbor i Predsjedništvo SDP BiH Gradačac nastavljaju sa redovnim planiranim aktivnostima a Odlukom Povjereništva KO SDP BiH Tuzla koju će potvrditi i Gradski odbor Gradačac, organizaciju do održavanja Konferencije će voditi Selimović Mehmed, potpredsjednik gradske organizacije.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Saopćenje za javnost GO SDPBiH Tuzla

Bijedić: Očekujemo poništenje odluke o isključenju Vujovića i Tokića

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana