Bosna i Hercegovina     | 05.08.2019. 14:29 |

Komšić primio ambasadora Japana u BiH Hideyukija Sakamota

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. augusta (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas ambasadora Japana u BiH Hideyukija Sakamota.

Sagovornici su potvrdili prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Japana, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarano je o unapređenju bilateralne saradnje dviju zemalja, s akcentom na saradnji iz oblasti ekonomije, investicija i trgovine.

Ambasador Sakamoto se interesovao za trenutnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, te još jednom naglasio podršku Japana BiH na njenom putu ka euroatlantskim integracijama.

Također, ambasador je informisao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića o aktivnostima koje njegova zemlja planira za 22. i 23. oktobar povodom zvanične ceremonije krunisanja cara Naruhita.

Komšić je zahvalio ambasadoru Sakamotu za podršku koju njegova zemlja pruža Bosni i Hercegovini duži niz godina. Informisao je ambasadora Sakamota o trenutnoj političkoj situaciji i formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini, istakavši da je za njega prioritet članstvo BiH u NATO-u i Evropskoj uniji.

Predsjedavajući Komšić kazao je na kraju susreta da će delegacija Predsjedništva BiH u oktobru prisustvovati značajnom događaju i zvaničnoj ceremoniji krunisanja 126. cara Japana, cara Naruhita.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Komšić uputio telegram saučešća kralju Kraljevine Maroko nakon razornog zemljotresa

Komšić i Bećirović razgovarali sa Rosensaftom o holakustu i genocidu

Komšić: Čekamo prijedlog Bećirovića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo