Sport     | 05.08.2019. 16:17 |

Na 'Par Selo CUP' dolaze reprezentativci iz regije

FENA Saopćenje

PAR SELO, 5. augusta (FENA) - Vrhunski mali nogomet protekle sedmice igran je na VIII. malonogometnom turniru "Par Selo CUP 2019" na igralištu Osnovne škole "Pasci" u Par Selu kojeg organizuju članovi Udruge mladih "Par Selo-Dubrave".

Prava sportska poslastica tek slijedi jer turnir ulazi u osminu finala kada počinju nastupati i futsal reprezentativci iz regije.

Na turniru igraju 24 seniorske ekipe iz FBiH, Republike Srpske i Brčko Distrikta. Ulaskom u osminu finala, stiže nekoliko pojačanja. Riječ je o mladim, talentovanim i uspješnim reprezentativcima iz regije koji će zaigrati za neku od ekipa na turniru.

Tako će za tim "Armensa" nastupiti pet reprezentativaca, ekipa "Veren stan", također, nastupa sa pojačanjima, a ekipa "Bijeljina" nastupit će s reprezentaticem BiH u futsalu Dejanom Pavlovićem.

- Bit će tu još iznenađenja ali nećemo otkrivati sve. To čuvamo za naše posjetitelje da dođu i uvjere se zašto smo među deset najboljih malonogometnih turnira u BiH - kazao je Boris Filipović, predsjednik Udruge mladih "Par Selo-Dubrave", te dodao da se za vikend očekuje spektakularan nogometni triler u borbi za prvo mjesto koje donosi najboljoj ekipi 5.000 KM.

U sklopu turnira održava se turnir u boćanju te večer dijaspore, a za sve posjetitelje turnira obezbjeđena je raznovrsna i bogata ugostiteljska ponuda te muzičko zabavni program.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

MNK Livac pobjednik 12. sezone BH Telecom Fair Play lige

Završena grupna faza BH Telecom Fair Play lige, poznati parovi 1/4 finala

Mali nogomet - Sarajevo i Željezničar predvode ekipe na 31. memorijalu 'Asim Ferhatović Hase'

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'