Stranačke aktivnosti     | 06.08.2019. 13:13 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šarović: Ovo je kapitulacija SNSD-a

Jučerašnji sporazum je suštinska kapitulacija Milorada Dodika i trasiranje puta Republici Srpskoj ka NATO-u i nema nikakve dileme da je ovaj dogovor poraz politike nepribližavanja NATO-u, vojne neutralnosti i koordinacije koraka kada su u pitanju vojni savezi sa Srbijom, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Šarović kaže da Srpska demokratska stranka smatra da je Milorad Dodik suviše jeftino, radi ulaska u Savjet ministara prodao ovaj pristanak za integracije sa NATOM.

„Doduše učesnici i potpisnici sporazuma kažu da će NATO integracije ići sporije u periodu od tri godine, što praktično znači da će nas SNSD uvesti u NATO u svom mandatu koji upravo traje toliko. Obzirom da Milorad Dodik vodi Republiku Srpsku put NATO-a jer mu je to očito jedini način da uđe u Savjet ministara postavlja se i pitanje rezolucije Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti. Da li će Narodna skupština odustati od rezolucije jer se kosi očito sa sporazumom u svakom slučaju. U svakom slučaju pokrenućemo ovo pitanje“, navodi Šarović.

Predsjednik SDS-a ističe da su nakon ovog čina, ali i nakon javnog priznanja jednog od učesnika i potpisnika sporazuma pale su sve maske i sada je potpuno jasno ko se drži riječi, ko vodi doslednu politiku i ne mijenja svoja strateška opredjeljenja, ko je izdajnik i ko nije, jer je Dodik rekao da bi pristanak na članstvo u NATO bila izdaja.

„Ne znam hoće li se ovaj sporazum implementirati, ali ako zaživi u Republici Srpskoj će se desiti tektonske promjene na političkoj sceni“, zaključio je Šarović.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo