Bosna i Hercegovina     | 07.08.2019. 13:49 |

OSBiH na takmičenju 'Admiral Pitka Recon Challenge 2019' u Estoniji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. augusta (FENA) - Oružane snage Bosne i Hercegovine (OSBiH), uz 29 četveročlanih izviđačkih timova iz 13 različitih zemalja učestvuju i ove godine na takmičenju „Admiral Pitka Recon Challenge 2019“, koje je počelo 5. augusta u okrugu Valga u Estoniji.

Oružane snage BiH i Bosnu i Hercegovinu predstavlja sedam pripadnika, od kojih jedan četveročlani tim s podrškom i jedan predstavnik OSBiH u trilateralnom timu Bosna i Hercegovina – Estonija - SAD.

Takmičenje „Admiral Pitka Recon Challenge“ jedan je od najtežih izviđačkih izazova u svijetu na kojem Oružane snage BiH učestvuju već treći put, a u dosadašnjim takmičenjima postizali su zavidne rezultate.

Predstavnici OSBiH se osjećaju dobro i spremni su za još jedan neprekidni četverodnevni izviđački izazov koji uključuje prelazak nepoznatog terena s prirodnim i vještačkim preprekama te rješavanje izviđačkih zadataka uz upotrebu svih vojničkih vještina.

I ove godine je učešće predstavnika OSBiH podržao Ured za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Položeno cvijeće na Kovačima u okviru obilježavanja 32. godišnjice formiranja Armije RBiH 

Pripadnici Oružanih snaga BiH kreću u potragu za nestalim Dragom Tanaskovićem

Herem: Estonija treba da udvostruči vojne izdatke u slučaju ruske invazije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta