Bosna i Hercegovina     | 09.08.2019. 12:45 |

U Čaršijskoj džamiji centralna proslava Kurban-bajrama za zeničko muftijstvo

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 9. augusta (FENA) - Centralna svečanost povodom obilježavanja velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama za područje Muftiluka zeničkog, u nedjelju, 11. augusta, bit će održana u Sultan Ahmedovoj - Čaršijskoj džamiji u Zenici.

Klanjanje bajram-namaza, s početkom u 6.25 sati, predvodit će Ejub ef. Dautović, bivši muftija zenički, a sada savjetnik reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, dok će bajramsku hutbu održati aktuelni zenički muftija Melvudin ef. Dizdarević.

On će, nakon klanjanja bajram-namaza, u 7 sati organizirati i bajramsko čestitanje u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Drugog dana Bajrama, u ponedjeljak s početkom u 20.30 sati, na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici bit će održan prigodan program pod nazivom "Bajramska svečanost“.

Trećeg dana Bajrama, u utorak, delegacija Muftijstva i Medžlisa IZ Zenica u 10.00 sati posjetit će zatvorenike u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici, u 11.00 sati u atriju Medžlisa IZ Zenica bit će organiziran Bajramski prijem za zvanice iz vjerskog, političkog, kulturnog i društvenog života, a u 13.30 sati delegacija Muftijstva zeničkog posjetit će i Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje će razgovarati s menadžmentom te ustanove, kao i posjetiti pacijente na Odjelu hirurgije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ambasador Johann Sattler u posjeti Zenici

Ambasador Johann Sattler sutra u posjeti Zenici

Održana i zenička projekcija dokumentarnog filma 'Grad radnika i arhitekata'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo