Stranačke aktivnosti     | 09.08.2019. 14:14 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Sastanak predsjednika Naše stranke i ambasadora SAD: NATO je vitalni državni interes BiH

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojovićprimio je danas u radnu posjetu delegaciju Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u našoj zemlji, predvođenu njegovom ekselencijom ambasadorom Ericom Nelsonom. Uz ambasadora Nelsona delegaciju su činile još direktorica Misije USAID u BiH Nancy J. Eslick i šefica Političkog odjela Ambasade SAD Kate McGeary.

Predsjednik Naše stranke je ambasadora informisao o aktivnostima Naše stranke kao jedne od stranaka koje nose politiku aktualne Vlade Kantona Sarajevo te o planovima za nastavak konstruktivnog djelovanja u interesu građana na svim administrativnim nivoima Bosne i Hercegovine.

Razgovor se vodio i o daljnjim planovima na jačanju Bh. bloka i učvršćivanja partnerskih odnosa sa Socijaldemokratskom partijom BiH, kao i planovima za širenje utjecaja ovog bloka u onim dijelovima zemlje gdje trenutno nema značajnije političko prisustvo.

Bilo je razgovora i o učešću SAD u Bosni i Hercegovini kao pouzdanog partnera naše zemlje, što se iz godine u godinu dokazuje političkom podrškom pozitivnim procesima u BiH ali i konkretnim programima pomoći koji se implementiraju putem USAID-a i drugih institucija američke vlade.

Kojović je istakao kako je podrška SAD integrativnim procesima unutar BiH ali i njenom učešću u integrativnim procesima na evropskom kontinentu bila i ostala ključan faktor za budućnost ove zemlje i garant dobre perspektive za njene građane.

Istaknuta je puna podrška Naše stranke članstvu Bosne i Hercegovine u NATO savezu, kao i skepsa prema dogovoru lidera SDA, SNSD i HDZ o formiranju Vijeća ministara, posebno u pasusima koji se tiču NATO integracija, upotreba termina legitimni etnički predstavnici u kontekstu novog Izbornog zakona u BiH i nepostojanje volje za uklanjanje diskriminatorskih odredbi iz Ustava BiH.

Kojović je ponovio ranije izrečeni stav da će glasanje Naše stranke o Vijeću ministara u Parlamentarnoj skupštini BiH zavisiti od stava mandatara prema Godišnjem nacionalnom programu (ANP).

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom