Kultura     | 10.08.2019. 19:18 |

Knjiga.ba predstavila tri nova naslova bh. autora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. augusta (FENA) - Online knjižara Knjiga.ba predstavila je tri nova naslova iz svoje ponude, nove knjige koje su djelo bosanskohercegovačkih autora.

Hadžem Hajdarević napisao je zbirku rubaija "Arabeske od vode". U njoj je 10 ciklusa, svaki po četrdeset pjesama: Jezik, Ljubav, Adem i Hava, Grijesi, Vrt, Putovanja, Voda, Vjera, Život, Poezija.

Pogovor pod naslovom Pohvala pjesničkoj tradiciji, pohvala vrtovima bosanskoga jezika napisala je Mubina Muftić. Dok čekamo da se Hajdarevićeva zbirka, ova vrtoglava pjesnička avantura sa starom a neumrlom formom perzijske četvorke, s njezinim bejtovima i njihovim kompliciranim rimama, vanjskim i unutarnjim, pojavi kao knjiga, valja reći da je i na prvo čitanje - događaj. Ovdje donosim rubaije iz ciklusa Život. (I. Lovrenović)

Druga je djelo Sidika Spahića "Početni seminar o ljubavi".

Opća poruka tog djela je u autorovom polazištu da je istinska ljubav prema Bogu (pa time i čitavi spektri ljubavi koje promovira vjera) napadnuta (a njezini blagodatni darovi osujećeni) kako od vjerskog formalizma, rigidnosti i neopravdane teološke strogoće, tako i od svjetovnih učenja: sekularizma, globalizma, ateizma, agnosticizma itd. Gdje su u svemu tome srce, duh, duša? Kao da za tim drevnim organima i posudama Ijubavi više niko ne brine... (Enes Karić)

Treća je knjiga Martine Mlinarević pod naslovom "Huzur". Huzur znači mir - unutarnji mir, mir sa samim sobom. Knjiga Huzur donosi priču o borbi, suočavanju s najtežim ljudskim strahovima, o radosti i miru kao konačnom cilju i potpunom ljudskom ispunjenju.

Riječ je o knjizi koja ogoljuje i demistificira borbu protiv raka dojke s kojim se spisateljica bori već godinu dana a svoju borbu ne skriva od čitatelja - doživljaje, poteškoće i najintimnije trenutke dugog i tjeskobnog oporavka. Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama života, saopćeno je iz Online knjižare Knjiga.ba.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Knjiga.ba predstavlja nove zanimljive naslove iz ponude

Knjiga.ba: Roman Vesne Dedić 'Ne dam te' najtraženiji naslovu u junu

Knjiga.ba - Novi naslovi u junu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo