Svijet     | 13.08.2019. 08:46 |

Nakon protesta aerodrom u Hong Kongu ponovo otvoren za saobraćaj

FENA Internet

HONG KONG, 13. augusta (FENA) - Međunarodna zračna luka u Hong Kongu u utorak je ponovno otvorena za saobraćaj nakon što je njezina uprava u ponedjeljak otkazala sve letove reagirajući na višednevne protuvladine mirne proteste na aerodromu. 

Promet je ponovno uspostavljen u utorak u 6 sati ujutro po lokalnom vremenu (00 sati po srednjoevropskom), te je najavljeno da će uprava u koordinaciji sa zrakoplovnim kompanijama nastojati sve dolazne i odlazne letove maksimalno uskladiti ovisno o kapacitetima, pa će neki letovi morati biti otkazani, dok će neki kasniti. 

"Međunarodna zračna luka u Hong Kongu od danas započinje raditi na novom rasporedu letenja, uz očekivana odstupanja od ranije planiranog", saopćeno je. 

Hongkonška nacionalna aviokompanija Cathay Pacific objavila je da je, uprkos ponovnom otvaranju aerodroma, u utorak otkazala više od 200 dolaznih i odlaznih letova.

South China Morning Post izvijestio je da je čak 160 odlaznih i 150 ulaznih letova već otkazano za ostatak dana u utorak.

Izvještač  Al Jazeere  iz Hong Konga  navodi da su  u gradu "navikli imati poremećaje", ali ostaje da se vidi kada će se operacija u zračnoj luci vratiti u normalu.

"Potrebno je vrijeme da se to riješi", rekao je dodavši da bi demonstranti mogli još jednom u utorak stići na aerodrom.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Nove demonstracije farmera u Briselu

Desetine pristalica opozicije privedeni na protestima u New Delhiju

Poljski farmeri blokirali puteve širom zemlje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo