Stranačke aktivnosti     | 13.08.2019. 12:53 |

Saopćenje za javnost OO Nezavisni blok Novi Grad Sarajevo

FENA Saopćenje

“Problem neadekvatno odloženog životinjskog otpada za vrijeme Kurban Bajrama, trenutno predstavlja jedan od aktuelnih problema na području Općine Novi Grad Sarajevo, a kako smo upoznati i u nekim drugim općinama i gradovima postoje slični problemi.

Zbog toga, Nezavisni blok upućuje hitan apel i dva hitna poziva kako bi se umanjili eventualni neželjeni efekti, ali i kako bi neodgovorne upozorili na moguće pogubne posljedice, ako ne bude pravovremene reakcije.

S obzirom da visoke temperature pogoduju još većem usložnjavanju problema, upućujemo apel svima onima koji još uvijek nisu završili sve planirane obaveze da se pridržavaju uputstava vjerskih službenika koji konstantno podsjećaju na pravilno odlaganje ovog otpada kao i veterinara, epidemiologa i svih drugih stručnih lica.

Takodjer, podsjećamo na upozorenja koja nalažu da jame za odlaganje ovog otpada trebaju biti na odgovarajućoj udaljenosti od naseljenih mjesta i stambenih objekata, te da su dovoljno udaljenebod poljoprivrednih površina, od farmi, objekata za uzgoj životinja, od klaonica i da su dovoljno udaljena od vodotoka i vodnih akumulacija, od prirodnih izvorišta vode i objekata za snabdijevanje vodom stanovništva. Poseban poziv upućujemo poziv upućujemo i nadležnim komunalnim preduzećima da u svoje prioritete uvrste hitno zbrinjavanje ovog otpada, a komunalne inspektore da pojačaju nadzor i svoju prisutnost na terenu, pogotovo u naseljenim mjestima i lokalitetima oko odlagališta i kontejnera u ovom periodu,” izjavila je Lejla Kulovac, predsjednica Općinske organizacije Nezavisnog bloka Novi Grad Sarajevo povodom alarmantne situacije sa neadekvatno odloženim životinjskim otpadom nastalim u okviru obreda za vrijeme Kurban Bajrama.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'