Servisne informacije

Pojačan promet vozila na GP Izačić na izlazu iz BiH

Saopćenje

MOSTAR, 14. kolovoza (FENA) - U Hercegovini je jutros suho, u ostalim krajevima upozorava se na mokre i skliske kolnike te moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.
 
Na dionici autoceste A1 Sarajevo zapad - Tarčin (lokacija Ban Brdo) zbog klizišta promet je u tunelu Igman preusmjeren u pretjecajnu traku.
 
Na dionici autoceste A1 Podlugovi - Sarajevo sjever, zbog radova promet se u dužini od 2 km odvija dvosmjerno.
 
Zbog radova u tunelu Vranduk II na dionici M-17 Zenica - Nemila, promet se tijekom dana odvija usporeno jednim prometnim trakom izmjenično. U noćnim satima potpuna je obustava prometa od 00:30-01:30, od 02:00-03:30 i od 04:00-05:30 sati.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Zenica - Tetovo- Nemila) zabrana je prometa za vozila preko 7,5 t.
 
Zbog izgradnje naplatne postaje “Čatrnja” na autocesti Banja Luka - Gradiška, promet se na mjestu izvođenja radova odvija usporeno.
 
Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.
 
Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-1.8 Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), M-4.2 Cazin - Srbljani, M-5 u Jajcu (most preko rijeke Plive), M-6 prolaz kroz Čapljinu i M-18 Jošanica - Stup, Olovo - Semizovac, Semizovac - Vogošća, Kladanj - Podpaklenik.
 
Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod - Odžak (Klakari Donji) i na M-15 Glamoč - Mliništa na lokaciji Razvršće.
 
Zbog radova obustavljen je promet na R-474 Jelah - Piljužići (most preko rijeke Usore). Alternativni pravac je Jelah Polje - Sivša - Tešanjka - Jelah,  dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje - Kalošević - Jelah.
 
Zbog radova na R-425a Tromeđa - Zvirovići obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse, dok se promet osobnih vozila obustavlja povremeno.

Pojačan je promet vozila na GP Izačić na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. 
 
Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko - Gunja, priopćeno je iz IC AMSBiH.

(FENA) J.Č.