Servisne informacije

BIHAMK - Pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

Saopćenje

SARAJEVO, 14. augusta (FENA) - Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prijelazima Bosanska Kostajnica, Velika Kladuša, Šepak i Bosanska Gradiška.

Na izlazu iz BiH pojačan je promet vozila na prijelazima Izačić, Gradina i Neum 2, dok je na ulazu u BiH pojačan promet vozila na prijelazima Bosanski Brod, Neum i Doljani.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Kolovoz je u BiH pretežno mokar, a frekvencija vozila pojačanog intenziteta pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na opreznu vožnju. Posebnu pažnju skreću na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od dva km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02.00 do 03.30 sati i od 04.00 do 05.30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj i na regionalnim putevima R-425a Tromeđa-Zvirovići i R-408 u Kulen Vakufu

(FENA) M.L.