Kultura     | 19.08.2019. 10:10 |

SFF - Odobrena produkcija novog filma Pjera Žalice 'Koncentriši se, baba'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. augusta (FENA) - Bosanskohercegovački reditelj Pjer Žalica u oktobru ove godine počet će snimanje novog igranog filma "Koncentriši, se baba".

Naime, nakon prošlogodišnjeg uspjeha na međunarodnoj festivalskoj sceni filma "Dobar dan za posao" reditelja Martina Turka, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija (TRT) ponovo su ujedinili snage kako bi producirali još dva mikro-budžetna igrana filma u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS).  

Ovaj put, projekt se fokusira na reditelje iz jugoistočne Evrope čiji filmovi su prethodno prikazani i nagrađeni na Sarajevo Film Festivalu, a koji sada imaju fantastične ideje za filmove koji bi tokom ove godine mogli biti snimljeni u Sarajevu.

Prvi će biti produciran film "Koncentriši se, baba" bh. reditelja Pjera Žalice, a radi se o crnohumornom portretu jedne porodice smještenom u vrijeme posljednjeg rata u Sarajevu, koji će gledaoce nesumnjivo zabaviti i navesti ih na razmišljanje o zajedničkom, društvenom sjećanju.

Snimanje filma planirano je za oktobar ove godine, a za sada je potvrđeno da će u njemu igrati Emir Hadžifazbegović, Jasna Žalica, Nikola Kojo, Gordana Boban, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Branimir Popović i Mira Banjac, saopćeno je iz SFF-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Filmom 'Samo kad se smijem' započelo obilježavanje Dana ljudskih prava u kinu Meeting Point

'Dani ljudskih prava' uz besplatne filmove u kinu Meeting Point

Izbor filmova iz programa 29. Sarajevo Film Festivala u Gradačcu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo