Najave     | 19.08.2019. 10:40 |

Sutra odavanje počasti poginulim američkim diplomatima i francuskom vojniku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. augusta (FENA) - Povodom 24. obljetnice pogibije američkih diplomata Josepha Kruzela, Roberta Freisera, Samuela Nelsona Drewa i francuskog vojnika Stephana Reaulta, koji su 19. augusta 1995. tragično nastradali na Igmanu, Ministarstvo obrane BiH i ove godine odat će počast i organizirati prigodnu ceremoniju sutra na Igmanu.

Na ceremoniju su pozvani članovi Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, Vijeća ministara BiH, predstavnici Stožera NATO-a u BiH, EUFOR-a, predstavnici OSCE-a u BiH, vojnodiplomatski zbor BiH, generalski zbor Oružanih snaga BiH, najviši predstavnici Zajedničkog stožera OSBiH, kao i predstavnici institucija vlasti i međunarodnih institucija u BiH.

Pomenuta trojica diplomata iz kabineta Richarda Holbrookea, specijalnog izaslanika tadašnjeg predsjednika SAD-a Billa Clintona, i francuski vojnik 19. augusta 1995. tragično su izgubili živote na igmanskom putu, vraćajući se u Sarajevo nakon obavljene mirovne misije, saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Helez - Sticz: Važna ulogu EUFOR-a u Bosni i Hercegovini

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Obilježena godišnjica 105. motorizovane brigade: Ponosni smo što su imena naših branilaca časna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo