Stranačke aktivnosti     | 23.08.2019. 10:23 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Dne: 23.8.2019

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Na Dugoj Njivi 23. lipnja 2019. godine, obilježena je dvadeset sedma godišnjica Proboja Koridora bez prijetnji, prosvjeda i balvana na cestama, Dragan Čović i HDZ su ostali nijemi, gluhi i slijepi.

Nema više tamo hrvatskog naroda, u Banjolučkoj biskupiji i Derventskom dekanatu preko 200 tisuća hrvatskih žitelja ostade bez doma i krova nad glavom. Nema više hrvatskog ponositog Plehana kod Dervente, kakav je nekada bio. Nema više Modrana, Cera, ni Johovca. Nema Broda, Koliba, Šamca ni Svilaja. Nema više Hrvatske Tišine, junačkog Pruda ni Modriče. Jednom riječju nestalo je hrvatske Bosanske Posavine. Sve je to uzeo „Koridor smrti“.

Ovih dana gospodin Dodik najavljuje da će osobno ići u Drvar kako bi spriječio obilježavanje 24. obljetnice oslobađanja ovih prostora te je obljetnicu nazvao provokacijom za srpski narod. Dok sa jedne strane govori o veličanstvenoj bitki za slobodu srpskog naroda sa druge strane omalovažava žrtve hrvatskih branitelja koji su dali svoje živote za slobodu svog hrvatskog naroda.

Oluja, Maestral i druge oslobodilačke operacije su nelegitimne i zločinačke za gospodina Dodika ali koridor smrti je u cijelosti legitiman. Sve to potvrđuje i odobrava Dragan Čović koji je bio na proslavi, veličanju i posthumnoj dodjeli odlikovanja srpskom generalu ratnom zločincu Slavku Lisici koji je presudom Županijskog suda u Šibeniku proglašen krivim za ratne zločine nad Hrvatima i osuđen na petnaest godina zatvora.

Nastojanje HDZ da organizira obljetnicu u Drvaru nije ništa drugo nego pokušaj da se izglade i zaborave nedavni događaji i zatome negodovanja braniteljskih udruga te da im se dodvore ovakvim činom. Zašto braniteljske udruge nemaju dostatna sredstva kako bi same organizirale obilježavanje značajnih datuma, da li ste se ikada upitali gospodo iz HDZ-a.

Ovim putem pozivamo gospodina Čovića i HDZ da prestanu sa organiziranjem obilježavanja značajnih datuma i obljetnica iz domovinskog rata jer branitelji se nisu borili niti za jednu stranku već za svoj Hrvatski narod. Samo braniteljske udruge polažu puno pravo na to a vi se gospodo, obzirom da ste na vlasti više od dva desetljeća, potrudite da braniteljima i svima ostalima kroz zakonska rješenja bude bolje a ne da prosvjedima na ulici traže svoja prava.

Da li je Dodik proglašenjem Pelješkog mosta za vitalni srpski nacionalni interes kupio od Dragana koncesiju za proslave i obljetnice ostaje nam za vidjeti.

Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo