Bosna i Hercegovina     | 23.08.2019. 14:47 |

Obradović: Napraviti Kalendar kulturnih, sportskih, naučnih i poslovnih događaja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) - Poslanik Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta federacije Bosne i Hercegovine Amer Obradović pokrenuo je inicijativu za formiranje Kalendara kulturnih, sportskih, naučnih i poslovnih događaja od značaja za Federaciju.

Taj kalendar obuhvatio  bi takmičenja, skupove, konferencije i festivale koji značajno utječu na interes Federacije BiH, turističku ponudu te doprinio privlačenju investicija u zemlju.

Kako je obrazložio, u gradovima širom BiH održavaju se naučne i poslovne konferencije, koje okupljaju svjetska imena iz različitih oblasti, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

- Ukoliko bismo imali jedinstvenu budžetsku liniju koja bi, pod jednakim uvjetima, sufinansirala aktivnosti od značaja za Federaciju krajem svake godine bi se raspisivao poziv za uključivanje u Kalendar za narednu godinu - dodao je Obradović.

Smatra da finansiranje velikih događaja kakav je Sarajevo Film Festival, ali i onih koji čine određene lokalne zajednice prepoznatljivim, ne trebaju ovisiti od dobre volje nosilaca političkih funkcija, već trebaju biti podržane kao stvari od javnog interesa.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta