Regija     | 26.08.2019. 17:46 |

Migranti iz kombija koji je sletio u Kupu zatražili azil, krijumčar još u bijegu

FENA Agencije

SISAK, 26. kolovoza (FENA) - Svi migranti koje su službenici hrvatske policije u nedjelju spasili iz kombija koji je tonuo u Kupi kod Slatine Pokupske, zatražili su azil u Hrvatskoj, priopćio je u ponedjeljak glasnogovornik PU sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik.

Od njih deset, petero je već prebačeno u prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, a petero se još nalazi u sisačkoj Općoj bolnici dr. Ive Pedišića.

Istodobno, policija intenzivno nastavlja tragati za odbjeglim krijumčarem, vozačem kombija čiji identitet još nije utvrđen, a koji je prilikom slijetanja vozila u Kupu pobjegao u šumsko minsko područje.

Kako je rekao Kačmarčik, sve raspoložive policijske snage - pripadnici interventne, specijalne, granične i kriminalističke policije su i nadalje na terenu, a u potrazi im pomažu helikopteri i potražni psi.

Tri muškarca, koji se povezuju s krijumčarenjem migranata, a uhićeni su u nedjelju oko 18,15 sati prilikom pokušaja da u autobusu kod Bajakova napuste područje Hrvatske, dovedeni su u Sisak gdje se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.

Posljednje informacije iz sisačke Opće bolnice govore kako se migranti kojima je ukazana liječnička pomoć nalaze u dobrom stanju, posljednji nalazi su im dobri, te će tijekom ponedjeljka biti otpušteni iz bolnice. Nakon što napuste sisačku bolnicu i oni će biti prebačeni u zagrebačko prihvatilište za tražitelje azila. Za migrante je ustanovljeno da su dvojica državljani Irana, a ostali su državljani Afganistana, prenosi Hina.

Kao što je poznato u kombiju je, u namjeri da spasi svoju djecu, poginula žena koju se, nažalost, nije uspjelo reanimirati. Njezin suprug i dvoje djece nalaze se zajedno u sisačkoj bolnici.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo