Bosna i Hercegovina     | 28.08.2019. 14:10 |

U Brčkom otvorena 6. ljetna policijska škola

FENA Saopćenje

BRČKO, 28. kolovoza (FENA) - Dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić u srijedu je nazočio otvaranju šeste "Ljetne policijske škole – 2019", koja se ove godine održava pod motom "Sigurnost i izazovi" u organizaciji Policije Brčko distrikta BiH.

U svom obraćanju polaznicima škole, Domić je poručio da će Ljetna policijska škola mladima dati određena predznanja prije nego što se opredijele o svom životnom putu i da se nada da će mnogi od polaznika jednoga dana, kao policijski službenici Distrikta, biti jedni od govornika i uvodničara ili predavača na ovoj školi, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

- Vlada podržava ovakve i slične akcije, naročito ovaj projekt Policije Brčko distrikta BiH, jer je ona naš temelj sigurnosti. Policija je pokazala dovoljno otvorenosti da stanovnici, a naročito mladi ljudi, u policiji vide partnere i vide onu snagu koja nas štiti, ali isto tako vide i priliku da neki od njih u budućnosti budu dio tog sigurnosnog sustava. Ova interakcija između mladih ljudi, stanovnika Distrikta i policije jedinstvena je u BiH, i to je nešto što je naš proizvod. Vjerujem da će kroz ove ljetne policijske škole policija biti još bliža svima nama i da će nam biti pri ruci da nas štiti od svih onih negativnosti koje prate suvremeno društvo - kazao je Domić.

Otvaranju je nazočio i voditelj Misije OESS-a u BiH i veleposlanik Bruce G. Berton, tajnik Crvenog križa Brčko distrikta BiH Denis Šehanović i šef Policije Brčko distrikta BiH Goran Pisić koji su pozdravili mlade polaznike i naglasili da se sudjelovanjem u tom projektu ne jača samo Brčko distrikt BiH nego i država.

"Ljetna policijska škola – 2019“ trajat će od 28. do 30. kolovoza, a s radom policije i drugim akterima u sustavu sigurnosti upoznat će se 35 mladih polaznika.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Tribina NiP--a: Brčko distrikt treba da bude mjesto koje ekonomski i politički spaja u BiH sve politike

Brčko: Odluka o raspolaganju javnom imovinom putem specijalne pogodbe s preduzećem Bosnaplod

Od danas u Brčkom isključenja neredovnih platiša s elektrodistributivne mreže

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo