Ekonomija     | 28.08.2019. 14:42 |

Radionica o korporativnom upravljanju i suzbijanju korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. augusta (FENA)- Transparency International u BiH (TIBiH) i Klub novinara Banja Luka organizuju  trening o temi „Medijsko izvještavanje i forenzika poslovanja javnih preduzeća u BiH“ koji će biti održan 13. i 14. septembra na Vlašiću. 

Cilj treninga je predstaviti učesnicima principe i mehanizme za suzbijanje korupcije u javnim preduzećima, te načine izvještavanja o temi korporativnog upravljanja u svrhu poboljšanog izvještavanja i medijskog praćenja rada javnih preduzeća.

Predstavnici medija imat će priliku da se upoznaju o efikasnom načinu izvještavanja i istraživanja menadžmenta i upravljačkih procesa u javnim preduzećima, kao i lakšem prepoznavanju problema u radu javnih preuzeća koji služe kao indikatori koruptivnih radnji i mogu imati ozbiljne posljedice, kako na rad preduzeća, tako i na cjelokupnu zajednicu.

Trening je organizovan u okivru projekta „Jačanje korporativnog upravljanja javnih preduzeća u BiH kroz antikorupcijske programe“ koji implementira TIBiH, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Holandije u BiH, saopćeno je iz TIBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Predstavnici FAZUOI na radionici o otkrivanju i gonjenju počinilaca rodno zasnovanog nasilja

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

LDA Mostar organizira radionicu za mlade poduzetnike

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu