Bosna i Hercegovina     | 28.08.2019. 16:29 |

Završen Access kamp 2019 - Premijer Ganić zahvalio Ambasadi SAD

FENA Saopćenje

ZENICA, 28. augusta (FENA) - U Medresi 'Osman-ef.Redžović' u Velikom Čajnu kod Visokog svečano je zatvoren šestodnevni "Access kamp 2019", a sudjelovalo je 80 polaznika iz medresa u Visokom, Tuzli i Travniku, te dvije srednje škole iz Busovače.

Ceremoniji su prisustvovali ataše za kulturu Ambasade SAD u BiH Holly Zardaus, premijer Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Mirza Ganić, direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH te drugi ugledni gosti.

Premijer Ganić zahvalio je Ambasadi SAD za podršku u implementaciji programa i naglasio značaj kampa s aspekta edukacije mladih, ali i međusobnog povezivanja i jačanja zajedništva, kao i stjecanja vještina koje će im biti korisne u nastavku obrazovanja i razvoju karijera.

Access je dvogodišnji program učenja engleskog jezika i praktičnih vještina Ambasade SAD, koji implementiraju Rijaset IZ u BiH i NVO Američka vijeća za međunarodno obrazovanje.

- Osim časova engleskog jezika i razvijanja akademskih i praktičnih vještina učenici su posjetili i nacionalne spomenike, vjerske objekte, muzeje u značajnim mjestima u ovom dijelu države. Program je dosad uspješno završilo devet generacija polaznika u BiH - navodi Press služba ZDK.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Isak s gradonačelnikom Visokog Ganićem o sigurnosnoj situaciji u FBiH

Ganić: Građani Visokog trebaju koristiti ekološki prihvatljive energente

Premijer Ganić u Potočarima: Genocid i zločinci moraju biti kažnjeni

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana