Sport     | 30.08.2019. 13:27 |

Konaković primio futsal reprezentaciju dijabetičara BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. augusta (FENA) - Trostruke evropske prvake futsal reprezentaciju dijabetičara Bosne i Hercegovine, kao i predstavnike Udruženja dijabetičara djece i omladine KS, primio je danas predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

Kapiten reprezentacije Vedo Šakić i timski menadžer Mustafa Hodžić uručili su predsjedavajućem Konakoviću zahvalnice za njegov dugogodišnji doprinos i podršku koju pruža ovim mladim ljudima, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Predstavnik Udruženja Midhat Mujić je poručio kako je neophodno razbiti predrasude da su sport i dijabetes nespojivi, a najbolji dokaz za to su upravo bh. reprezentativci s dijabetesom koji već treću godinu zaredom pobjeđuju na Evropskom prvenstvu u malom nogometu.

Predsjedavajući Konaković je najavio kako će u rebalansu budžeta nastojati osigurati dodatna sredstva za podršku ovim nogometašima, ali i za izgradnju stadiona, za koje je ovo udruženje već započelo pripreme.

- Vi ste napravili sistem i učinit ćemo sve da pomognemo da nastavite postizati dobre rezultate - istakao je predsjedavajući Konaković.

Na sastanku je bilo riječi i o proveđenju zaključaka koje je Skupština KS usvojila prošle godine u junu, kako bi se djeci s dijabetesom olakšao život nabavkom inzulinskih pumpi, kontinurianih mjerača glukoze, ketonskih trakica i drugog. 

Predstavnici Udruženja su poručili kako se nadaju da će Vlada KS uskoro primijeniti skupštinske zaključke.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković na 3. Antalija diplomatskom forumu

Konaković sutra u New Delhiju na glavnoj indijskoj konferenciji o geopolitici i geoekonomiji

Aladžić pred ključne utakmice Staklograda: Cilj je dupla kruna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo