Kultura     | 02.09.2019. 10:11 |

OFF: Prihod od ulaznica za film 'Crvene Narukvice: Početak' Roditeljskoj kući

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. septembra (FENA) - Omladinski Film Festival (OFF) Sarajevo će sav prihod od prodatih ulaznica za film "Crvene Narukvice: Početak" donirati Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Film će biti prikazan 9. septembra u Multiplexu Cinema City u sklopu programa Velikih 5, 11. OFF-a.

Karte je moguće kupiti u Box Office Centru 11. OFF-a u BKC-u.

Projekciji filma prisustvovat će i članovi Udurženja "Mladice" i predstavnici Roditeljske kuće u Sarajevu, najavljeno je iz OFF-a. 

Film govori o šest tinejdžera koji su, umjesto fudbala, druženja, škole i provođenja vremena sa porodicom, smješteni u bolnicu na duže vrijeme zbog borbe sa teškom bolešću. Suočavajući se sa životom i smrću, prvom ljubavi i kroz noćne ekspedicije kroz bolnicu, osnivaju Crvene narukvice i pacijenti sa različitim sudbinama i ličnostima u konačnici postaju najbolji prijatelji.

Inače, glavni glumac ovog filma Damian Hardung boravit će u Sarajevu 9. i 10. septembra kada će premijerno i predstaviti film. 

Hardung će u utorak 10. septembra sa predstavnicima Festivala posjetiti mališane u roditeljskoj kući u Sarajevu, a na ceremoniji dodjele nagrada 11. OFF-a bit će mu uručen Zlatni prsten Festivala za glumački performans u 2018. godini u Netflixovoj seriji "How to Sell Drugs Online".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Sve spremno za otvaranje Omladinskog Filmskog Festivala Sarajevo

Večeras otvaranje Omladinskog Festivala Sarajevo - OFF

Program OFF Generacija donosi 12 naslova iz šest evropskih zemalja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo