Sport     | 04.09.2019. 10:52 |

Futsal - Centar počeo s pripremama

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 4. septembra (FENA) - Malonogometni klub Centar - ZAMM MC započeo je pripreme za novu sezonu u koju ulazi s potpuno novim igračkim kadrom, te rukovodstvom kluba.

Nakon što je klub ostao bez predsjednika, na ovu funkciju stigao je Muamer Muftić, kojem će u radu pomagati proslavljeni bh. reprezentativac Nijaz Mulahmetović, koji će imati dvostruku ulogu. Mulahmetović će, naime, biti sportski direktor kluba, ali i trener, a u radu će mu pomagati Sedin Šahman, koji će ujedno biti i trener golmana.

Na prvom treningu pojavilo se 14 igrača, a očekuje se dolazak još nekolicine. Prema riječima Mulahmetovića, prelazni rok tek treba da počne i Centar ima nekoliko želja, ali da će oslonac biti na mlađim igračima, koji imaju potencijal da iznesu sezonu do kraja.

- S obzirom na to da je Centar jedan od najtrofejnijih bh. futsal klubova, imamo obavezu da na svakoj utakmici idemo na pobjedu i tako ćemo se i ponašati. Naša ekipa će biti spoj mladosti i iskustva, a priliku za dokazivanje dobit će nekolicina mladih igrača, koji su zalog za budućnost. U planu nam je i osnivanje Futsal akademije, te promocija futsala kroz osnovne i srednje škole, s obzirom na to da ovaj sport ima svijetlu budućnost u našoj zemlji - kaže Mulahmetović.

Na prvom treningu pojavili su se: Fadil Seferović, Milenko Ristivojević, Faris Smajić, Amel Handžić, Emir Sipović, Ibrahim Hršumović, Jasmin Hodžić, Emir Omerhodžić, Edin Mujezinović, Tarik Džemić, Adnan Tahirović, Fejzulah Ždralović, Semir Mašić i Muamer Solo, dok zbog povreda nisu trenirali Edis Mršo i Kenan Bisić.

Očekuje se i dolazak Alena Smajića, te iskusnog Nermina Jusića, a moguće je da ekipu, do kraja prelaznog roka pojača još nekoliko igrača.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Aladžić pred ključne utakmice Staklograda: Cilj je dupla kruna

Svečano otvoreni radovi na izgradnji Nacionalnog BiH taekwondo centra u Livnu

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo