Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 05.09.2019. 14:44 |

Pozitivan poslovni rezultat HP-a Mostar u prvom polugodištu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. rujna (FENA) - Hrvatska pošta d.o.o. Mostar (HP Mostar) u prvom polugodištu ove godine povećala je poslovne prihode dok su rashodi u odnosu na isto razdoblje prošle godine ostali isti. Time je ovo poduzeće ostvarilo bruto dobit u iznosu 83,2 tisuće maraka.

Poslovni prihodi su veći za 4,5 posto odnosno za 552.200 KM negoli u istom razdoblju 2018. godine i iznose 12,94 milijuna maraka su rashodi iznosili 12,85 milijuna, priopćeno je iz HP-a Mostar.

"Zadovoljni smo ostvarenim poslovnim rezultatom za prvo polugodište 2019. godine. U ovoj godini pokrenuli smo nekoliko regionalnih projekata od kojih izdvajamo projekt PostCash – slanje novca, koji je kreiran posebno za EU tržište, te od njega očekujemo u budućnosti značajne prihode", izjavio je predsjednik Uprave HP Mostar Mate Rupčić.

Dodao je kako je zabrinjavajuća činjenica da univerzalna poštanska usluga stvara gubitke te da je u prvom polugodištu ove godine taj gubitak iznosio oko 615.000 maraka.

Kako je ta usluga cjenovno pod kontrolom države i zakonom je propisana obveza pružanja iste, Rupčić je izrazio nadu da će Vlada Federacije BiH razmotriti zahtjev HP-a Mostar za pokrivanjem tih gubitaka.

"Imamo zakonsko uporište i vjerujemo da će Vlada FBiH pokazati spremnost da osigura sredstva i omogući nam da još kvalitetnije pružamo uslugu od općeg gospodarskog interesa, a samim tim i poboljšamo položaj radnika u Pošti", istaknuo je.

HP Mostar upošljava 696 djelatnika.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

Prigodnim poštanskim markama HP Mostar obilježava Međunarodni dan vina

Prigodnom poštanskom markom HP Mostar obilježila 700. obljetnicu smrti Marka Pola

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana