Bosna i Hercegovina     | 05.09.2019. 15:14 |

Vlada Posavske županije usvojila Izvješće o izvršenju Proračuna

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 5. rujna (FENA) - Vlada Posavske županije (PŽ) usvojila je Izvješće o izvršenju županijskog proračuna za prvih šest mjeseci 2019. godine i Izvješće o utrošku tekućih pričuva proračuna za isto razdoblje.

U prvih šest mjeseci tekuće godine ukupno su ostvareni prihodi, primici i financiranje u iznosu od 19.549.638 maraka, odnosno 47,40 posto ukupnog plana. U istom razdoblju rashodi i izdaci iznosili su 17.503.791 maraka, odnosno 42,45 posto od planiranog.

Ukupno planirana sredstva na tekućim pričuvama u fiskalnoj 2019. godini iznose 460.000 maraka, a u prvom polugodištu 2019. godine utrošeno je ukupno 193.824 maraka ili 42,14 posto, priopćila je u četvrtak Vlada Posavske županije.

Vlada je dala suglasnost županijskom Ministarstvu financija za provođenje postupka javne nabave za sukcesivno obavljanje usluga funkcionalne potpore trezorskom sustavu financijskog upravljanja za Ministarstvo financija, a procijenjena vrijednost nabave iznosi 41.000 maraka.

U obrazloženju Odluke ističe se da Ministarstvo financija od 2003. godine koristi aplikacijski softver za trezorsko poslovanje i vlasnik je licenci aplikacijskog softvera, a za redovitu eksploataciju navedenog softvera dužno je osigurati redovitu tehničku i funkcionalnu potporu u skladu s pravilima koja vrijede za tu vrstu proizvoda.

Spomenuti aplikacijski sustav je jedinstven, uvezan u jednu cjelinu i radi na arhitekturi sustava gdje je baza podataka Oracle. Poduzeće "Oracle BiH" d.o.o Sarajevo je osiguravalo tehničku i funkcionalnu potporu za navedene proizvode i uspješno održavalo softverske module od početka njihove primjene te se brinulo o novim verzijama i izmjenama zakonskih propisa kao i potpunu funkcionalnu i operativnu potporu.

Na sjednici je usvojena Odluka o davanju suglasnosti Osnovnoj školi Orašje za provođenje postupka javne nabave usluga posebnog linijskog prijevoza učenika s posebnim potrebama za školsku 2019./2020. godinu.

Organizirani cestovni prijevoz učenika je od adrese prebivališta do Osnovne škole u Orašju i njihov povratak do adrese prebivališta na relaciji Donja Mahala-Tolisa-Matići-Orašje. Procijenjena vrijednost je oko 25.000 maraka.

Donesena je i Odluka o odobravanju izdvajanja ovogodišnjih proračunskih sredstava radijskim postajama sa sjedištem na području Posavske županije (Radio postaja Orašje, Radio postaja Odžak i Radio Preporod u ukupno iznosu od 3.300 maraka).

S proračunske pozicije "Grantovi nižim razinama vlasti" odobreno je izdvajanje sredstava u ukupnom iznosu od 5.500 maraka za mjesne zajednice Ugljara (općina Orašje) i Vrbovac (općina Odžak), te Udruzi "Vez" općine Domaljevac-Šamac Orašje u iznosu od 2.000 maraka za potporu njihovom radu, navodi u priopćenju Vlada Posavske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada ŽP izdvojila 326.000 KM za sufinanciranja nabavke udžbenika učenicima osnovnih škola

Vlada Županije Posavske pravo na doplatak za djecu povećala s 30 na 100 posto

Vlada PŽ-a u prvom tromjesečju ostvarila preko 12 milijuna maraka prihoda

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo