Ekonomija     | 06.09.2019. 08:45 |

Regionalna konferencija PIT za proizvodne firme 26. septembra u Tešnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Regionalna naučno stručna konferencija PIT (proizvodnja, industrija i tehnologija) za proizvodne firme bit će održana 26. septembra u Tešnju. 

Ovu centralnu PIT konferenciju organizuje konslutantska kuća Targer E&C nakon uspješnih konferencija u Goraždu i Cazinu sa više od 250 učesnika. Okupit će rukovodeće i stručne kadrove proizvodnog sektora, te regionalne stručnjake, vlasnike, menadžere i predstavnike najuspješnijih proizvodnih kompanija iz BiH, regije i bh. dijaspore.

Predsjednik organizacije Tarik Kadrispahić uime organizatora Targer E&C je izjavio da je centralna PIT konferencija u Tešnju zaključak velikog posla koji su napravili zajedno sa saradnicima u protekle dvije godine.

- Cilj konferencije je da donese najaktuelnije informacije i znanja iz oblasti industrijskog poslovanja, dodatno opredjeli i osnaži motivaciju proizvodnih kompanija ka unaprijeđenju poslovnih procesa, te umreži učesnike konferencije. Rezultati su odlični, sve je više učesnika na konferenciji što pokazuje realnu potrebu na tržištu te konstantno inoviramo i uvodimo nove elemente kao i predavače iz cijele regije koji donose veliko iskustvo kao i inovacije iz oblasti industrije - dodao je Kadrispahić.          

PIT konferencija održana je protekle dvije govdine, a njen uspjeh se temelji na saradnji sa bh. privredom kroz okupljanje regionalnih i lokalnih stručnjaka iz oblasti proizvodnje i industrije, te time predstavlja inovativni pristup razumijevanju novih metoda, tehnologija kao i networkinga.

Konferencija, na kojoj se očekuje 250 učesnika, tematski je prilagođena i podijeljena u nekoliko cjelina poput stručnih izlaganja, izlaganja domaćih i međunarodnih organizacija s ciljem predstavljanja biznisa, B2B poslovnih susreta i umrežavanja, panel diskusija i radionica na neke od aktuelnih tema bh. privrede, kao i obilazak neke od renomiranih kompanija koje se nalaze u regiji u kojoj se trenutna PIT konferencija održava, poput firme Mann Hummel BA, saopćili su organizatori.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Sarajevu konferencija o razvoju sektora vodnih usluga u BiH

U Sarajevu u maju Prva konferencija nacionalnih manjina u BiH

MO i OSBiH domaćini NATO Konferencije strateških vojnih partnera MSPC 24

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta