Bosna i Hercegovina     | 06.09.2019. 15:35 |

Marina Pendeš na međunarodnoj konferenciji u Švicarskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. septembra (FENA) - Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Marina Pendeš učestvuje u radu 3. međunarodne konferencije Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OEBS-a, koja se održava u gradu Andermattu u Švicarskoj. 

Konferenciju na temu "Inicijativa Pojas i put – pokretač Ciljeva održivog razvoja", zajednički su organizovali Delegacija Federalne skupštine Švajcarske i Grupa za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OEBS-a.

Delegatkinja Pendeš aktivno je učestvovala u radu tri radionice, tokom kojih se raspravljalo o izgradnji održive infrastrukture, o promociji transparentnosti i dobrog upravljanja, kao i daljim perspektivama saradnje između država članica.

Posebna pažnja tokom konferencije posvećena je i pitanju borbe protiv korupcije.

Trodnevna konferencija biće okončana održavanjem plenarnog zasjedanja, tokom kojeg se očekuje usvajanje Deklaracije iz Andermatta, u kojoj se ističe potreba da jačanjem dijaloga o ekonomskoj, političkoj i humanitarnoj saradnji između država članica Grupe za podršku Putu svile Parlamentarne skupštine OEBS-a, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamenta BiH. 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Softić i Pendeš na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice u Beču

Softić i Pendeš sutra na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice u Beču

Ademović u posjeti Ambasadi BiH u Kuvajtu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo