Stranačke aktivnosti     | 09.09.2019. 13:45 |

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

FENA Saopćenje

Dne: 9.9.2019


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

 

HDZ BiH HBŽ najavio je da će 13. rujna 2019. godine, obilježiti 24. obljetnicu oslobođenja Drvara. Obljetnica bi se trebala održati, kako su najavili, uz vojne počasti i nazočnost svih visokih dužnosnika na Središnjem skupu u Drvaru.

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik usprotivio se obilježavanju ove obljetnice optuživši hrvatsku vojsku da je u Drvaru 1995. godine, provela „etničko čišćenje“ Srba i da je obilježavanje ovakve obljetnice provokacija te da će osobno sudjelovati u fizičkoj blokadi ukoliko do toga dođe.

Gospodin Dodik zaboravlja da se 4.srpnja u Derventi slavi „Dan oslobođenja opštine u odbrambeno-otadžbinskom ratu„ u gradu u kojem Srbi nikada nisu bili u većini, a sada, nakon „oslobođenja“ i progona Hrvata i Bošnjaka, najbrojniji su, kao i duž Koridora smrti koji vodi na istok.

Da li podanička i licemjerna politika HDZ i Dragana Čovića prema Miloradu Dodiku ima kraja i kada će doći vrijeme da možemo reći da su Hrvati zemljopisno svoji na svome na cijelome prostoru BiH a ne samo na jednom dijelu Posavine.

Dok se Dodik osobno zalaže kako bi spriječio obilježavanje obljetnice oslobođenja Drvara ostaje nam za vidjeti kako će HDZ i Dragan Čović reagirati na napade svog dugogodišnjeg prijatelja i mentora i da li ćemo imati Središnji skup u Drvaru.

 
Ured za informiranje

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Saopćenje za javnost HS BiH

Priopćenje za javnost Hrvatske stranke BiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana